Nucleoplastia

 

Image 1:Contained disc herniation causing
pain and pressure on the nerve root

Image 2:Initial entry: A small needle is
guided into the symptomatic disc through a
small incision in the skin

Image 3:Decompression: A patented
plasma device is inserted through the needle,
into the disc, removing excess tissue

Image 4:Post operative:Restored disc
with treated herniation which may relieve
symptoms

 

home > tratamente operative > coloana vertebrala

Tratamente operative // Coloana vertebrala

Clinica este axata pe aplicarea de metode chirurgicale minimal invasive, acolo unde exista o indicatie precisa, dar ofera pacientilor intreaga gama de operatii clasice, in afara de endoprotetica si osteosinteza in caz de fracturarea oaselor mari.

Coloana vertebrala:

 • Infiltratii cu cortizon paravertebrale in afectiuni degenerative ale articulatiilor intervertebrale

 • Tratamentul herniilor de disc cervicale si lombare prin Nucleoplastie,
  Nucleoplastia este o metoda percutana, prin care cu ajutorul unei sonde cu dublu laser, se plastifica nucleul discului intervertebral, ceea ce prin reducerea volumului si a presiunii duce la retragerea herniei. Eficienta acestei metode este deosebit de mare, rezultatele bune si foarte bune ridicindu-se la 85%. Ea se aplica mai ales la oamenii mai tineri, in plina activitate productiva, care profita de faptul ca recuperarea este rapida si nu necesita un tratament fizioterapeutic complicat si de lunga durata. (link)

 • Tratamentul herniilor de disc lombare prin Nucleotomie Percutana Automatizata, prin care se extrage cu ajutorul unei sonde, o parte din nucleul pulpos al discului intervertebral, reducand astfel presiunea herniei. Indicatiile acestei metode au devenit din ce in ce mai rare, metoda de Nucleoplastie fiind net superioara in ceea ce priveste rezultatele

 • Tratamentul operativ minimal invaziv al fracturilor vertebrale patologice (tumori, osteoporoza) prin Vertebroplastie. Prin injectarea sub presiune a unui ciment poliacrilic, se stabilizeaza fracturile corpilor vertebrali produse mai ales de tumori, cu reducerea semnificativa a durerilor si imbunatatirea calitatii de viata a pacientilor. Este vorba de cea mai moderna metoda de vertebroplastie, care se realizeaza cu Paralax, un produs al firmei ArthroCareSpine din America.
  Procedeele minimal invazive se adreseaza numai unui anumit tip (grad) de hernie de disc, asa numita hernie contenta (inchisa), celelalte trebuind operate clasic, deschis.

 • Denervarea Articulatiilor intervertebrale
  Una dintre bolile coloanei vertebrale care provoaca dureri intense si de lunga durata, este artroza articulatiilor intervertebrale (spondilartroza). Daca infiltratiile paravertebrale cu cortizon nu reusesc sa inlature durerile, se recurge la asa zisa "denervare" a articulatiilor, care se poate face cu laser sau prin crioterapie.

 

Tratamente conservative
Coloana Vertebrala Articulatiile mari Deformatiile membrelor

Tratamente operative
Coloana vertebrala Articulatii Operatii deschise

Aparatura noastra
Rontgen conventional TEMCO-GRX 1 · Rontgen Interventional TCA 5S MOBILE IMAGING SYSTEM · Osteodensitometrie Challenger envision DMS (DEXA) Ecografie MINDRAY DP-9900 · Artroscopie · Sterlizare · Anestezie · Laser “ArthroCare System 2000 Controller” · Cryolaser Aparat digital de luat amprente ale picioarelor · Aparat de masurat volumul membrelor inferioare · Aparate sala de operatii

Clinica medicala oficiala a echipelor:


                 

© Clinica de ortopedie ORTOMED "ALEX BUCUR" 2009. Toate drepturile rezervate. Site design & implementare Tea Communications.